Norske blogger

Helene Drage: Fra vektnedgang til vektoppgang, hva skjedde?

Halla! Jeg var rundt og surfa litt på nett, og gikk tilfeldigvis inn på facebook der jeg så at fitnessbloggen hadde publisert en link. Overskriften fanga meg og jeg trykka inn på linken. Grunnen til at denne artikkelen fanget meg er det at det kan skje oss alle, vektnedgang eller ikke. Artikkelen handlet om Helene Drage og hennes historie om hvordan hun gikk ned 60 kg på en 2 års tid, men nå 2 år senere har hun gått opp igjen litt mer enn 20 kg av de 60 kiloene. Hva skjedde ?  
Tenkte jeg skulle sitere litt i fra artikkelen, men hele artikkelen kan dere lese her.

"Jeg hadde trent siden sommeren for en fotoshoot med Jon Klasbu, og målet var å gå ned så mye som mulig i vekt innen den tid. Selv om jeg fremdeles fikk hjelp av en coach følte jeg ikke ting gikk raskt nok. Jeg begynte derfor å gjøre endringer på egen hånd, i mine øyne fremdeles sunne endringer. Jeg begynte å trene 2 ganger pr dag, jeg kuttet ned på maten og jeg byttet ut minst et måltid hver dag med torsk og brokkoli. Vekten raste nedover, og på slutten lå jeg på ca 800 kcal."

"Etter shooten befant jeg meg i et lite vakuum. Jeg publiserte før og etterbildene mine, og var kjempestolt over veien jeg hadde gått. Den reisen er jeg for øvrig fremdeles stolt av, den endrer seg ikke selv om jeg har gått opp i vekt igjen. De erfaringene jeg har gjort meg, på godt og vondt, er fremdeles viktige erfaringer både for meg og de som følger meg. Tilbakemeldingene jeg fikk den gang var fantastiske og det føltes som å sveve på en rosa sky i en periode."


Lånt bilde fra Fitnessbloggen.no som igjen er lånt av Helene Drage\\Privat

"Målet om minus 60 kg var nådd, hva skjedde nå? Vekta gikk litt opp igjen av den enkle grunn at jeg begynte å spise mer. Ikke fordi jeg bare spiste junk, men fordi jeg spiste mer enn 800 kcal pr dag. Det i seg selv var en skikkelig nedtur etter å ha hatt fokus på vekta så lenge. Jeg gikk inn i en skikkelig deprimerende periode. Jeg sleit med å sette meg nye mål og treningsgleden forsvant. Jeg klarte ikke lenger å definere hvem jeg var som person. Sakte, men sikkert gikk det opp for meg at jeg over lengre tid kun definerte meg selv og min egen verdi utifra vekta mi og utseende."

"Jeg tror jeg glemte på veien at dette skal være livsstil, selv om det var det jeg sa til meg selv hele veien. Hva slags livsstil er egentlig å anse det som en feil om man spiser noe utenfor en kostholdsplan? Eller hvor treningen går foran alt? For meg ble det en utrolig vanskelig omstilling å gå fra å leve på en streng kostholdsplan til å ha litt mer rom for utskeielser, og for å være helt ærlig så klarte jeg det ikke. De gamle vanene presset stadig på igjen, og omstillingen ble rett og slett for stor. Bare det å øke litt på karbohydratene gav meg vondt i brystet, men samtidig så begynte trøstespisingen igjen. Jeg tror det var viktig for meg å være såpass streng som jeg var i starten, men overgangen ble for brå, for kjapp og uten tilstrekkelig hjelp og kunnskap."Lånt bilde fra Fitnessbloggen.no som igjen er lånt av Helene Drage\\Privat

"Sakte men sikkert gikk vekta oppover igjen, og noen av de gamle vanene kom tilbake igjen. Trøstespisingen var tung å unngå og det ble lettere å skeie ut i helgene. Det ble lettere å droppe en treningsøkt for treningsgleden var ikke der, og jeg følte ikke at jeg hadde noe mål og mening overhode. Jeg ønsket ikke å kun fokusere på vekta lengre, men samtidig var det vanskelig å la det tankesettet gå etter så langt tid. Så, for å være helt ærlig, jeg gikk på en psykisk smell som det var vanskelig å hente seg inn fra."

"Samtidig, selv om dette virker som en historie om et nederlag, så føles det faktisk ikke slik. Det har også kommet positive endringer ut av dette. For det første har jeg innsett at trening og sunn livsstil betyr så uendelig mye mer enn bare vektnedgang, flat mage og sprett rumpe. Jeg har klart å endre min egen tankegang, og jeg har et mye mer positivt syn generelt på min egen kropp. Jeg har funnet tilbake til treningsgleden igjen, og jeg tørr å prøve andre ting. Jeg har også et mye mer avslappet forhold til både trening og kosthold, noe jeg tror er uendelig viktig for å kunne lykkes videre. Jeg har innsett at flat mage ikke nødvendigvis gjorde meg mer lykkelig, jeg har lært meg å akseptere meg slik jeg er i dag, selv om jeg stadig jobber mot å bli en bedre versjon meg selv. Det kommer jeg aldri til å slutte med uansett hva som skjer videre."


Lånt bilde fra Fitnessbloggen.no som igjen er lånt av Helene Drage\\Privat

"Det har også ført til at jeg har tatt viktige avgjørelser i mitt eget liv. I november 2014 var jeg ferdig utdannet Personlig Trener, og i august 2015 flyttet jeg til hjembyen min for å starte i en ny jobb på Spenst Fredrikstad. Jeg jobber nå med å hjelpe andre endre livsstil ved hjelp av både faglig kunnskap og min egen, verdifulle erfaring. Målet er å hjelpe andre ikke gå i samme fella som jeg selv gjorde, samt å gjøre treningen til en del av en livsstil som passer dem. Jeg har også fått muligheten til å være et forbilde og motivere andre gjennom skrivingen min."

"Moralen er: Livet går opp og ned, men det hjelper aldri å gi seg. Noen ganger må man akseptere det som har skjedd, analysere hvorfor og prøve å gjøre det bedre neste gang." 

På bunnen av innlegget så har hun også skrevet noen tips for å ikke gå i samme fella som Helene gjorde, trykk her for å komme til artikkelen. De tipsene er virkelig gode! Skriv en ny kommentar

Bloggdesignet er fra Blogg.Wiki
hits